Praktisk information

BESTILLING AF KRISEKORT

Alle medlemmer kan bestille krisekort gennem foreningen samt seleholdere og termotasker til medicin ved rejse. For priser og bestilling venligst skriv til info@agsforeningen.dk.

_______________________________________

En Addison krise er en livstruende tilstand af akut mangel på kortisol, som kræver øjeblikkelig hospitalsindlæggelse.

Den medfører bl.a. hurtigt blodtryksfald, der ubehandlet kan føre til, at patienten går i shock. Akut behandling med 100 mg hydrokortison (Solu-Cortef) intravenøst er af vital betydning.

Alle AGS patienter bør altid bære dette krisekort på sig.

Kortisol er kroppens stresshormon, som kroppen producere til håndtering af stress-situationer. I normal tilstand produceres der mindre kortisol hormon, end hvis kroppen er i en stress-situation. Det er derfor vigtigt, at man som Addison patient varierer sin indtagelse af medicin, efter kroppens stress-situationer.

Ved behov kan krisekort på andre sprog downloades og udprintes på https://adrenals.eu/emergency-card/international-emergency-cards/

EN GOD APP AT HAVE VED HÅNDEN

SOS Addison app'en hjælper patienten med at sikre, at afgørende medicinsk information er tilgængelig på ethvert tidspunkt af døgnet, hvor patienten har sin smartphone hos sig. 

Når en person diagnosticeres med AGS eller binyrebarksvigt, undergår hans eller hendes liv en dramatisk ændring. App'en på en smartphone gør det muligt øjeblikkeligt at fortælle omverdenen, at patienten har binyrebarksvigt, og at vedkommende er afhængig af hydrokortison. Det betyder: "indsprøjt først, tal senere", og det er en vigtig instruktion til ambulancebesætningen og for sundhedspersonalet på akutafdelingen.

En addisonkrise ønsker ingen at opleve, så endokrinologen stiller instruktioner til rådighed om, hvordan man undgår en sådan livstruende krise. Med "SOS Addison" vil du altid have disse instruktioner ved hånden. SOS Addison er også rettet mod familiemedlemmer til en patient med binyrebarksvigt. For eksempel til forældre, der ønsker at informere en lærer om deres barns binyresygdom. "SOS Addison" giver endda detaljer om, hvordan man administrerer en nødindsprøjtning i tilfælde af en addisonkrise. Alle kan downloade "SOS Addison" til deres smartphone.

Husk ved rejse til udlandet at bestille rejsebrev igennem jeres afdeling samt advisere forsikringsselsskabet om forudgodkendelse af rejsen, når man rejser til udlandet som AGS patient.